E-learning alapú távoktatási képzések

Előnyök:

  • Rugalmas képzési forma, ami azt jelenti, hogy bárhonnan, itthon vagy külföldön folyamatosan hozzáférhet a teljes tanulmányi rendszerhez, a tantárgyi tartalmakhoz. 
  • Személyes konzultációs alkalmak a konzultációs központban, jelentkezési létszámtól függően 2 helyszínen.
  • A tanulás ideje és az intenzitása testre szabható, akár éjszaka, napközben, hétvégén vagy hétköznap is tanulhat.
  • Komplex, magas színvonalú oktatási program, amely magába foglalja a tantárgyi tartalmakat, gyakorló és beküldendő feladatokat, a vizsgafeladatsorokat és a folyamatos tanári segítséget.
  • A képzés elején felkészítjük Önt az önálló tanulásra és a képzéshez szükséges számítógépes eszközök használatára.
  • Személyre szabott, hatékony tanári segítséget nyújtunk: szakmailag és módszertanilag magasan képzett tutor-tanárok a félév során közvetlen kapcsolatban állnak a hallgatóikkal és segítik tanulásukat.
  • Portfóliós értékelési rendszer segítségével tanáraink a teljes képzési folyamatot értékelik.


Az e-learning alapú képzési forma sajátosságai

A tananyagok és a keretrendszer

A web alapú távoktatási keretrendszer fontos funkciója az e-learninges tananyag megjelenítése, a hallgatók egymás közötti és tutorral történő kommunikációjának és együttműködésének biztosítása. Az általunk használt keretrendszer magyar nyelvű, rendkívül felhasználóbarát, azaz alapvető számítástechnikai ismeretekkel is jól használható.

A magas színvonalú multimédiás, interaktív tananyagok elsődleges szerepet játszanak a tudás átadásában, az egyes ismeretek begyakoroltatásában, az önálló tanulási folyamat irányításában, ennek megfelelően kellő számú gyakorlófeladatot tartalmaznak, amelyek megoldása azonnal ellenőrizhető.


Próbálja ki bemutató kurzusunkat!

A tutorálás

E tanulási forma sikere nagymértékben függ a tutorok magas szintű pedagógiai, pszichológiai, és módszertani tudásától, segítő-irányító pedagógiai szemléletétől. A távoktatási program tutorai szakmai felkészültségének garanciája, hogy mindannyian a főiskola oktatói, felsőoktatási tapasztalattal rendelkeznek, a képzési követelményekkel messzemenőkig tisztában vannak.

Fő feladataik: a tananyagok szakmai aktualitásának figyelemmel kísérése, frissítése, azonnali válaszadás a hallgatók kérdéseire, beküldött feladataik javítása, értékelése, a hallgató szakmai-pedagógiai irányítása, motiválása, segítségnyújtás tanulási nehézségei leküzdésében.

Ennek formái egyrészt a keretrendszer által biztosított korszerű, kényelmesen használható kommunikációs eszközök (e-mail, fórum, videokonferencia) másrészt a személyes találkozási alkalmak, a konzultációk.

Konzultációs központok, az önálló tanulás centrumai

A főiskola konzultációs központjai infrastruktúrájukat tekintve jól felszereltek. Egyrészt lehetővé teszik hallgatóink számára a személyes találkozók, konzultációk és a vizsgázás lehetőségét tanulmányaik alatt, másrészről olyan önálló tanulási centrumként is működnek, ahol mindenkinek lehetősége van a rugalmas nyitvatartási idő figyelembe vételével az egyéni felkészülésre. Ezekben a központokban biztosítjuk a korlátlan számítógép és internet használatot, fénymásolási lehetőséget, tanulmányi ügyintézést, valamint a könyvtárhálózat használatát, a könyvtári kölcsönzést is.

A távoktatás tagozat helyszínei, konzultációs központok:

A képzések megfelelő számú jelentkezés esetén várhatóan Budapesten és Székesfehérváron indulnak.Néhány, a kísérleti programban részt vett hallgató véleménye az e-learningről

Móricz Zsuzsa

Nekem személy szerint nagyon bejön a távoktatás. A folyamatos tanulással, beküldendő feladatokkal számomra "egyszerűbb" a tanulás. Mivel Szlovákiában élek, azzal, hogy a tananyagot kézbe kapom, rengetek időt spórolok meg. Kiértékelés gyors és a tutorokkal állandó kapcsolatban lehetek.

Ányos Tünde

Nagyon szimpatikus megoldás a távoktatás, mert így én osztom be az időmet, és akkor készülök az órára, amikor tudok, amikor időm és kedvem is van hozzá. Ha kedvem van a tanuláshoz, sokkal gyorsabban megy, mert szívesen foglalkozom a dologgal. Az is jó dolog, hogy ha kérdésünk lenne, az on-line fogadóórán meg lehetne beszélni a dolgot az óraadó tanárral.

Domján Edit

Én csak pozitívan tudom értékelni a távoktatási rendszert! Könnyebbség, hogy félév közben is tanulgat már az ember, nem hárul minden a vizsgaidőszakra.

Gógné Zagyva Bernadett

Nekem nagyon tetszett a távoktatási lehetőség, nagyon meg vagyok vele elégedve. A tutor gyorsan válaszolt, illetve értékelt. Egyetlen egy dolgot sajnálok, hogy eddig ez a lehetőség nem állt rendelkezésre.

Várvizi Péter

A távoktatás nekem, hogy jelenleg külföldön tartózkodom egy teljes félévet, hatalmas előnyt jelent abban, hogy nyomon tudom követni a tanulmányaimat, és a teljes anyag rendelkezésemre áll. Az oldalt jónak és érdekesnek találom. Könnyű használni, és mindent, talán van amikor még túl sokat is meg lehet találni a tananyaggal kapcsolatosan. Van mikor úgy érzem, mintha egy könyvtárban ülnék, és körülöttem csak olyan könyvek vannak amelyek csak az adott tantárggyal kapcsolatosak. És ez nagyon jó dolog. Élvezettel lehet böngészni a tananyagban.

Hegyi Rita

Tapasztalataim szerint a távoktatás egy nagyon jól megszervezett tanulási módszer, tekintve attól, hogy az ember akkor ül le amikor ideje van, és saját maga oszthatja be az éppen rendelkezésére álló idejét. (Bevallom először fenntartásokkal vágtam bele, de ma már tudom jó választás volt.)


Utolsó módosítás: 2014. augusztus 4., hétfő, 23:12