E-Portfólió

Mire jó az e-portfólió?

A távoktatási programmal szoros egységet alkotó elektronikus portfólió arra szolgál, hogy minden hallgató a tanulmányaihoz kapcsolódó dokumentumait egy helyen összegyűjtse, az összegyűjtött dokumentumokat később felhasználhassa, valamint, hogy ezek segítségével képet kapjon az eltelt tanulmányi időszakban végzett munkájáról.

Mik kerüljenek az e-portfólióba?

  • A tantárgyakhoz kapcsolódó beküldött feladatok
  • A tutorok értékelései
  • Egyéb, a tanulmányokat segítő dokumentumok (pl. ütemterv, időterv, linkgyűjtemény, cikkek, képek minden esetben forrás megjelölésével)

Az e-portfólió használata

A portfólióba belépve az alábbihoz hasonló képernyőt látunk:
Nyitólap

1. A saját dokumentumok között található portfóliós dokumentumok azon, a tanulmányi időszak egészére vonatkozó, féléveken átívelő állományok gyűjtőhelye, amely nem kötődik tantárgyhoz. Ezt a gyűjteményt a hallgató állítja össze, rajta kívül más nem látja, tartalma félévről-félévre archiválásra kerül.

2. Az Archivált állományok csoportban találhatók az előző félévekben feltötött és a félév végén archivált beküldött feladatok, tantárgyankénti és félévenkénti bontásban.
Archivált állományok
Ezeknél a fájloknál letöltésre, és a tutor értékelésének megtekintésére van lehetőség. Az állományokat letölteni a nevükre kattintva lehet.

Archivált kurzus

3. Az Aktuális tantárgyak cím alatt láthatóak az ebben a félévben tanult tantárgyak. A tárgy nevére kattintva töltheti fel a tantárgyhoz kapcsolódó beküldendő feladatokat, a sikeres feltöltést követően ezek az alábbi módon láthatók lesznek a porfólióban és itt olvashatja el a tutori értékelést is.

Kurzus állományai

Fájl feltöltésének menete:

  • Tallózás... gombra kattintva keresse meg számítógépén a feltöltendő fájlt!
  • Kattintson a Feltöltés gombra!
  • A feltölthető maximális méretet, illetve az elfogadott fájltípusokat az űrlap alatt olvashatja. Ha a feltöltött fájl nagyobb a maximális méretnél, hibaüzenet nélkül fog visszatérni a kurzus állományaihoz, ha a fájltípus nem megfelelő, erre figyelmeztető hibaüzenet fog megjelenni.
A feltöltés menete
A Feltöltés gomb lenyomása után az űrlap helyén a fenti képen látható folyamatjelző jelenik meg, amelyen figyelemmel kísérheti a feltöltés menetét. Sikeres feltöltés esetén a tantárgy neve alatt megjelenik az új fájl, és tutora e-mailben értesítést fog kapni a feltöltésről. Amikor a tutor értékeli beküldendő feladatát, Ön kap majd egy automatikusan generált e-mailt, amely tájékoztatja az értékelés megtörténtéről.
Last modified: Monday, 4 August 2014, 11:13 PM