Mire jó az e-portfólió?

A Moodle rendszerrel szoros egységet alkotó elektronikus portfólió arra szolgál, hogy a hallgató a tanulmányaihoz kapcsolódó dokumentumait egy helyen összegyűjtse és az összegyűjtött dokumentumokat később felhasználhassa.


Mik kerül(je)nek az e-portfólióba?

  • A tantárgyakhoz kapcsolódó beküldött feladatok
  • Az oktatók értékelései
  • Egyéb, a tanulmányokat segítő dokumentumok, pl. ütemterv, időterv, linkgyűjtemény, cikkek, képek (minden esetben forrás megjelölésével)


Az e-portfólió használata

A portfólióba belépve az alábbihoz hasonló képernyőt látunk:


Saját portfóliós dokumentumok

Itt azok, a tanulmányi időszak egészére vonatkozó, féléveken átívelő állományok találhatóak, amelyek nem kötődnek egy konkrét tantárgyhoz. Ezt a gyűjteményt a hallgató állítja össze, rajta kívül senki más nem látja.


Archivált állományok

Ebben a csoportban találhatóak az előző félévekben feltöltött beküldött feladatok, tantárgyankénti és félévenkénti bontásban. Ezeknél a fájloknál letöltésre, és az oktató értékelésének megtekintésére van lehetőség. Az állományokat a nevükre kattintva lehet letölteni.Aktuális tantárgyak

Itt láthatóak az ebben a félévben tanult tantárgyak. A tárgy nevére kattintva töltheti fel a tantárgyhoz kapcsolódó beküldendő feladatokat és itt olvashatja majd el az oktató értékelését is.Fájl feltöltésének menete

  • Fájl kiválasztása gombra kattintva keresse meg számítógépén a feltöltendő fájlt!
  • Kattintson a Feltöltés gombra!
  • A feltölthető maximális méretet, illetve az elfogadott fájltípusokat az űrlap alatt olvashatja. Ha a feltöltött fájl nagyobb a maximális méretnél, hibaüzenet nélkül fog visszatérni a kurzus állományaihoz, ha a fájltípus nem megfelelő, erre figyelmeztető hibaüzenet fog megjelenni.
  • Sikeres feltöltés esetén a listában megjelenik az új fájl, és oktatója e-mailben értesítést fog kapni a feltöltésről. Amikor az oktató értékeli a beküldendő feladatot, Ön kap majd egy automatikusan generált e-mailt, amely tájékoztatja az értékelés megtörténtéről.
Last modified: Wednesday, 11 October 2023, 12:19 PM