Forrás: www.cookpad.hu, www.nosalty.hu
Képes receptek |
||
Édes savanyú csirke | Sült tészta | Szezámmagos csirke |
A páchoz:
A csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk.
A combfiléket felkockázzuk.
A csirkecombokat egy keverőtálba tesszük és hozzátesszük a pác hozzávalóit.
Jól összekeverjük, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, magjait kikaparjuk, és kb. egy
centis szeletekre vágjuk.
A kaliforniai paprikát felkockázzuk.
A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk.
Egy lábosban az ananászt a levével együtt feltesszük főni.
Hozzáadjuk a tisztított, darabolt zöldségeket.
Hozzáadjuk a reszelt gyömbért, szójaszószt, és paradicsompürét.
Ízesítjük sóval, cukorral, és ecettel. Ezt mindenki a saját szája ízének
megfelelően változtathatja.
Kb. 10 perc főzés után vízzel elkevert keményítővel besűrítjük.
Folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ez kb. 2 perc. Ezután levesszük a tűzről.
Egy serpenyőben, bő forró olajban a csirkecombokat kb. 3 perc alatt ropogósra
sütjük.
Ezután a húst kivesszük az olajból, és jól lecsepegtetjük.
A húst egy tiszta serpenyőbe tesszük, és hozzáadjuk az édes-savanyú mártást.
Kb. öt percig együtt főzzük. Párolt jázminrizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!
A hagymát felkockázzuk, a répát kisebb csíkokra vágjuk, a káposztát vékony
szeletekre felvágjuk.
Egy serpenyőben kevés olívaolajon az összes zöldséget megpirítjuk, és félre
tesszük.
A fele tésztát bele rakjuk egy lapos teflonba, ha nem fér bele, akkor ketté
törjük, öntünk rá egy kis olívaolajat, és közepes lángon elkezdjük pirítani. Ha
elkezdet barnulni akkor ráöntjük a szójaszószt egy percig még pirítjuk vele, és
félrerakjuk. Majd megismételjük ugyanezt, és a két tésztát egybe rakjuk, majd
felöntjük vízzel.
Ha már a tészta elkezdett puhulni akkor rá öntjük a zöldségeket, és így fűzzük
tovább amíg a tészta meg nem puhul, és el nem tűnik alóla a víz.
A bundához
A keményítőt és a lisztet elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, vizet és az olajat.
A csirkemellet nagyon vékony csíkokra vágjuk, szinte daráltra, hogy össze
lehessen gyúrni.
A mázhoz a cukrot kevés vízzel megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a többi
alapanyagot.
A csirkemellből golyókat formázunk, belemártogatjuk a bundába, majd sűrűn
lisztbe forgatjuk.
Kisütjük, majd a mázba hempergetjük.