Kínai ételek

  1. Hozzon létre receptek.html néven egy weboldalt.
  2. Az oldal háttere #EBC984, a szöveg és a linkek színe #623100 legyen.
  3. Az oldal címe a „Kínai receptek” felírat, egyes szintű címsor. A böngésző keretében is ez a cím jelenjen meg.
  4. A következő sorban jelenítse meg a „(Forrás: www.cookpad.hu, www.nosalty.hu)” szöveget melyben megadott oldalra készítse el a hivatkozást!
  5. A képek és a hozzájuk tartozó feliratok megjelenítésére hozzon létre egy szegély nélküli 3 oszlopból és 2 sorból álló táblázatot melynek szélessége a képernyő teljes szélességét vegye igénybe, magassága 500 képpont legyen.
  6. A táblázat első sorába szúrja be a képeket a mintának megfelelően. Széllességét magasságát 50%-kal csökkentse majd szegélyezze 2px vastag szegéllyel a képeket
  7. Hozzon létre egy új stílust szoveg néven melyben beállítja a következő formázást. A szöveg igazítása középre zárt legyen, betű mérete 18pt, a betűtípusa: Comic Sans Ms. Használja ezt a stílust a táblázat szövegében.
  8. Az oldal további szövegét a leiras.txt állományból illessze be! Mindhárom receptet az alábbi leírásnak és mintának megfelelően formázza meg.
  9. Az ételek nevei egyes szintű címsorral, míg a Hozzávalók, Elkészítés felíratok hármas szintű címsorral jelenjenek meg!
  10. A hozzávalóknál alkalmazzon felsorolást!
  11. Az oldal elején elhelyezett képekre készítsen hivatkozást mely a megfelelő recept leírására mutat.
  12. A receptek közé szúrjon be egy egy elválasztó vonalat melynek magassága 6px, szélessége pedig 90%.
  13. Szúrja be a következő kódrészletet melyet a jegyzet.txt állomány végén talál. A kódrészlettel érje el, hogy a táblázat első sora legyen a beszúrt új sor!

    <tr>
                <td class="style1" style="height: 31px" colspan="3">
                           <h2>Képes receptek</h2>
                </td>
    </tr>




Utolsó módosítás: 2017. november 22., szerda, 11:46